GRYTHYTTAN STÅLMÖBLER​

Les mer

"

Tidløse stålmøbler fra Grythyttan

Grythyttan Stålmöbler er en familiebedrift som gikk fra å produsere hestesko på slutten av 1800-tallet, til å lage vakre, slitesterke stålmøbler på 1930-tallet. Nåværende administrerende direktør Karl Lindqvists bestefar, Artur, bestilte den første lenestolen til Stockholm-utstillingen i 1930, og startet deretter sin egen serie med hagemøbler.

Denne lange tradisjonen med produksjon av stålmøbler i Grythyttan har ført til etableringen av mange klassiske møbler som:

  • A2-stolen
  • A3-stolen
  • Stol 1
  • Stol High Tech
  • Grythyttans Bryggeristol

Alle møblene kommer med en herlig sving samt et stilig, enkelt design.

Vakre stålmøbler fra Grythyttans til uteplassen

Hos Grythyttans Stålmöbler har man produsert alt fra skolebenker til campingbord, men størst fokus har alltid vært på stoler, sofaer og bord til utendørsbruk. Disse møblene er like stilige på en moderne uteplass i dag som de var for 50 år siden.​ Selskapets historie er nært knyttet til svensk møbelhistorie, og i dag hedrer man kulturarven ved å fortsette produksjonen av utemøbler av høy kvalitet som innbyggerne i Bergslagen kan være stolte over.

Det klassiske designet med rene linjer, naturlige materialer og slitesterk konstruksjon gjør at Grythyttans hagemøbler har et tidløst design som aldri går av moten. Møblene er laget for å vare i mange år og er minst like praktiske å ha på balkongen som i hagen. Ønsker du å kombinere det klassiske designet med et moderne preg, kan du kjøpe med en av de stilige putene som passer til Grythyttans møbler. Putene finnes i flere vakre farger og er laget av slitesterk dralon.

Grythyttans utvalg av stålmøbler

I vårt utvalg av stålmøbler fra Grythyttan finner du alt fra enkle stoler til praktiske avlastningsbord. Stålmøblene kan enkelt matches med andre møbler fra samme serie og farge. Den høye kvaliteten er noe som gjennomsyrer alle produktene fra Grythyttan, og uansett om du velger å kjøpe en sofa, et par puter eller en hel spisegruppe, vil du kunne glede deg over de fine hagemøblene dine i mange år fremover.

Eldre hagemøbler fra Grythyttan kan også repareres ved behov takket være de praktiske tresettene som lar deg bytte ut tredelene på møblene selv. Disse utemøblene er bygget for å vare veldig lenge, men tre er et materiale som ikke varer like lenge som stål. Med et tresett kan du imidlertid enkelt bytte ut treet i stedet for å kjøpe helt nye møbler.

Grythyttan stoler

Grythyttans stoler er tilgjengelig i fem ulike modeller. Den klassiske A2-stolen er det møbelet som man forbinder mest med bedriften, og denne stolen står i dag på mange skandinaviske uteplasser. Stolen har en herlig «sving» som kan være svært avslappende på en herlig sommerdag. A3 er en nyere versjon av A2 med samme sving og slitesterke design, men med litt høyere ryggstøtte.

Stol 1 er designet med A2 som grunnlag, men mangler armlener og egner seg bedre som spisestoler. Hvis du foretrekker en stol helt i stål uten det naturlige trematerialet, passer nok Stol High Tech best for deg. Denne stolen har også samme «sving»-design som de klassiske modellene. Grythyttans Bryggeristol er en klappstol som er perfekt for deg som gjerne vil kunne oppbevare stolen på en enkel måte når den ikke er i bruk.

Grythyttan sofaer

Sofaene fra Grythyttan er tilgjengelig i tre modeller: Bryggerisofaen, som har et sammenleggbart design. Sofa 5 er stilren og enkel og minner om en parkbenk. Sofa nr. 6 med armlener og et design som passer perfekt for å matche med A3-stolen.

Grythyttan Bord

Bordene fra Grythyttan er tilgjengelig i mange modeller, fra små sidebord til store spisebord for 6 personer. I sortimentet vårt finner du både de klassiske bordene med stål/tre-kombinasjon samt de mer moderne variantene med stålben og laminatplate.

Grythyttan Cafésett

Ønsker du en spiseplass som både er behagelig å spise på, og som har et tidløst design? Da er Grythyttans cafésett eller spisegrupper det perfekte valget. Spisegruppene er tilgjengelige med både runde, kvadratiske og rektangulære bord med alt fra to til seks stoler.

Frisk opp dine gamle møbler fra Gryhyttan Stålmöbler med nye treplater

Noe som gjør at Grythyttans stålmøbler holder mye lenger enn andre møbler, er det solide ståldesignet som beholder formen og «svingen» i mange, mange år. Det betyr at du kanskje har en A2-stol i hagen din som har stått der i flere tiår, og som begynner å se litt slitt ut. Du trenger ikke kjøpe en ny stol for det – med et praktisk tresett kan du friske opp favorittstolen din på noen få minutter. Tresettet inkluderer treplater og skruer som kan få stolen din til å se helt ny ut igjen.

Grythyttans stålmøbler i ulike materialer

Hagemøbler fra Grythyttan har alltid hatt et slitesterkt stålgrunnlag, noe som gjør at møblene varer veldig lenge. I tillegg til stål finnes Grythyttans møbler i flere flotte naturmaterialer og moderne laminat. Møblene og møbelgruppene er tilgjengelige i følgende materialer:

  • Ubehandlet teak
  • Oljet eik
  • Furu
  • Hvitlakkert eik
  • Stålbord med laminatplate

Uansett hvilket materiale du velger, finner du matchende møbler i samme materiale og farge slik at du kan bygge en møbelgruppe som passer perfekt på uteplassen eller i hagen din. Og takket være det solide designet vil de nye, tidløse hagemøblene dine vare veldig lenge.

"