DEDON

Les mer

Fra fotballbanen til verdens fremste utemøbelmerke: DEDON
Man kan si at historien om DEDON starter i en sykehusseng i München i 1990. Det er her Bobby Dekeyser, den lovende unge Bayern München-målvakten, henter seg inn etter et ødeleggende slag i ansiktet. Han bestemmer seg for å legge opp fra profesjonell idrett og i stedet forfølge sin store drøm: «Jeg visste bare at jeg ville bli gründer, så jeg startet DEDON direkte fra sykehuset». Men veien til i dag var langt fra klar fra Bobbys sykehusseng. «Vi hadde ingen anelse om hva vi skulle selge», innrømmer han. «Tanken var bare å arbeide sammen med familie og venner i et trivelig miljø og skape flotte ting sammen».

 

Ett unikt DEDON-fiber
Håndmalte uteomgivelser, raffia-sjiraffer fra Madagaskar og en genial syntetisk fiber – DEDONS første tid var en utforskningsperiode – for å si det mildt. Bare fiberen, som Bobby hadde utviklet sammen med sin onkel Seppi, en ekspert på plastekstrudering, virket som noe å satse på. Smidig, flott og værbestandig. Perfekt for utemøbler, tenkte Bobby. Men hvordan kan man overbevise verden om dette?

Produksjon på øyen Cebu, Filipinene
I 1991 kom svaret. På en messe i Köln oppdaget Bobby de perfekt vevde rottingmøblene til en filippinsk entreprenør fra øya Cebu, Filippinene. Seks dager senere, med DEDON-fiber slengt over skulderen, reiste Bobby med fly til Cebu for å treffe sin nye venn. Kort tid etter flyttet både han og hele familien hans til Cebu. Da de til slutt returnerte hjem hele seks måneder senere, var DEDON et utemøbelselskap.

 

Bemerkelsesverdige utemøbler fra verdenskjente designere
I DEDONs sortiment finner man flere unike og innovative utemøbler for lounge og uteplass. DEDON er stadig forut for sin tid, og har siden starten vært kjent for sine iøynefallende møbler. I kolleksjonene finnes loungemøbler, stoler, lenestoler, spisebord, sidebord, spisegrupper og sofagrupper i unike former. Håndverket får ofte mye oppmerksomhet rundt om i verden takket være dyktige og verdenskjente designere – Philippe Starck og Jean-Marie Massaud er to som bør nevnes. 

Nå, tjue år senere, driver Bobby verdens fremste utemøbelmerke. DEDON streber stadig etter å heve standarden for kvalitet og design i utemøbler, fremdeles med målsettingen om å arbeide i et hyggelig miljø og skape et levende uteområde. 

Oppdag DEDONs eventyrlige verden!