Pleieanvisninger for bambus

Bambus er et hurtigvoksende materiale som finnes i subtropiske områder og kan bli opptil 50 meter høyt på bare 1-5 år, noe som gjør det til et miljøvennlig møbelalternativ. I likhet med andre trematerialer kan bambus få mugg eller svarte flekker, som kan fjernes med fint sandpapir. Før du smører inn bambus på nytt, er det viktig å sørge for at alle spor av mugg eller svarte flekker fjernes helt for å unngå at problemet forverres. Ved å handle raskt og følge de riktige prosedyrene kan du beskytte og bevare bambusmøblene dine slik at de holder seg vakre og holdbare lenge.

Følg disse enkle pleietipsene for å holde dem i best mulig stand og forlenge levetiden:

Bruk møbelovertrekk: Beskytt bambusmøblene dine med et møbelovertrekk i løpet av sesongen for å unngå at de utsettes for dugg og sol om natten. Sørg for å fjerne puter og puter for å unngå muggvekst på dem. Husk at møbelbeskytteren ikke er beregnet på helårsbruk, men først og fremst skal beskytte møblene i løpet av sesongen.

Unngå søl: Tørk opp søl umiddelbart for å redusere risikoen for flekker. Bruk et mildt rengjøringsmiddel for å fjerne flekkene.

Oppbevares på riktig måte: Etter sommersesongen bør bambusmøblene oppbevares på et tørt og ventilert sted. Det anbefales ikke å la møblene stå ute hele året.

Vask og behandle regelmessig: Vask og behandle bambusmøblene dine  minst to ganger i året - helst i begynnelsen av sesongen og etter sesongen. Bruk en olje som er spesielt beregnet på bambusmøbler til utendørs bruk. Ved behov kan du også bruke et middel mot mugg.

Vinteroppbevaring: Når du vinteroppbevarer møblene dine, må du sørge for at de står i et tørt og ventilert rom. Unngå å dekke til bambustoppene for å sikre tilstrekkelig luftsirkulasjon og unngå muggdannelse.

Plassering utendørs: Hvis du velger å plassere møblene utendørs, må du være oppmerksom på at de kan bli grå hvis de ikke beskyttes og oljes. Ta putene inn når møblene ikke er i bruk for å unngå unødvendig eksponering for vær og vind.