Pleietips for teakmøbler

Teak er et svært slitesterkt treslag, noe som gjør det velegnet til utemøbler. Teakens naturlige oljer gir den en iboende motstandsdyktighet mot vær og vind, noe som gjør den til et populært valg til hage- og terrassemøbler.

Behandling med teakolje
For å bevare treets naturlige skjønnhet og beskytte det mot vær og vind anbefales det å behandle møblene med teakolje med jevne mellomrom. Spesielt hvis de står i områder med sterkt sollys, som kan bleke treverket og påvirke kvaliteten over tid.

Vedlikehold av teak
Regelmessig rengjøring er viktig for å fjerne smuss og forhindre at det oppstår mugg på overflaten av teakmøbler. Bruk en mild såpeløsning eller teakrens sammen med en børste eller svamp for å rengjøre overflaten forsiktig.

Svarte flekker
For å unngå svarte flekker som skyldes luftforurensning fra nedbør, er det viktig å vaske møblene regelmessig med en sterk svamp, grønnsåpe og vann.


Alternativer: Ubehandlet eller oljet teak
Du kan velge om du vil la teaken få en naturlig sølvgrå farge eller om du vil olje den for å bevare den gylne fargen. Ubehandlet teak får gradvis en sølvgrå patina når den utsettes for vær og vind, mens oljet teak beholder sin opprinnelige farge lenger og krever sjeldnere vedlikehold.

Plassering og vedlikehold
Plasseringen av teakmøbler spiller en viktig rolle for deres holdbarhet og tilstand på lang sikt. Møbler som står under tak eller i ly, krever generelt mindre vedlikehold enn møbler som utsettes for direkte sollys og regn. Møbeltrekk kan også være til stor hjelp for å beskytte møblene mot vær og vind.

Vinteroppbevaring og møbeltrekk
Når vintersesongen nærmer seg, er det viktig å klargjøre teakmøblene for oppbevaring. Rengjør dem grundig og sørg for at de er helt tørre før du setter dem til oppbevaring. Bruk gjerne møbelovertrekk for ekstra beskyttelse mot vær og vind og for å forlenge møblenes levetid.

Oppsummering
Med riktig stell og vedlikehold vil teakmøblene dine forbli vakre og funksjonelle i lang tid fremover. Ved å investere litt tid og omsorg i å ta vare på møblene dine kan du ha glede av dem år etter år og skape et hyggelig og innbydende utemiljø for deg selv, familien og gjestene dine.

Se våre pleieprodukter